Jdi na obsah Jdi na menu
article preview

Tugtupit

Posvátná "sobí krev" ...

Tugtupit je kamenem integrace, propojuje soucitné lidské srdce s osvícenou myslí a ukotvuje tak ve světě bezpodmínečnou lásku. Učí i síle sebelásky - bez níž si nelze vážit sám sebe, ale ani ostatních, dávat či přijímat lásku nebo poznat skutečnou intimitu. Tugtupit je nesmírně mírumilovný kámen spojený s růžovým plamenem čisté lásky.

Vyznačuje se vzácnou vlastností zvanou tenebrescence. To znamená, že na slunci, při vystavení ultrafialovým paprskům nebo v kontaktu s teplem pokožky jeho bílá nebo bleděrůžová barva ztmavne do karmínové. Pod ultrafialovým světlem silně zářivě červeně světélkuje.

lnuitská legenda vypráví, že sobice Tutu odešla do hor porodit, a když na zem dopadla drahocenná životodárná kapka její krve, vznikl tugtupit. lnuité také říkají, že tento kámen probouzí zapomenutou lásku, zesiluje milostnou touhu a vášeň - proto tak ohnivě rudě září.

Je jedním z nejlepších kamenů pro otevírání a čištění srdeční čakry. Symbolizuje romantiku, vášeň a plodnost. Prohlubuje a rozvíjí lásku, přináší schopnost bezpodmínečné lásky všem vztahům a harmonizuje všechny čakry se srdcem a vyššími srdečními čakrami, takže každý čin i myšlenka se stávají vyjádřenou láskou. Přiložený nad vyšší srdeční čakru držitele, jehož vibrace byly dostatečně zvýšeny, tugtupit čakru doslova rozdmýchává, aby probudil skrytý kanál, který spojuje soucitné srdce s vyššími stavy vědomí. Přímo tak získává přístup k nové rovině lásky pro usnadnění vibračního posunu a projekci světelného těla do světa každodenní reality. Tugtupit je silně ochranný kámen, který pomáhá čelit obtížným situacím s klidem a neohrožeností.

S postupem let se stává stále vzácnější. Dostupná ložiska jsou povětšinou vytěžena a další skryta pod grónskými ledovci.

e2947c37b2e3faeac775a0af393267a2.jpgee2c6a7e57765da7f8705f32cc1351ba.jpgtugtupite-greenland.jpg

 

Poslední fotografie

Archiv

Kalendář
duben / 2024

Statistiky

Online: 1
Celkem: 57235
Měsíc: 1391
Den: 75