Jdi na obsah Jdi na menu
article preview

San Pietro in Vincoli

Řetězy Sv. Petra a Michelangelův Mojžíš..

Legenda o Bazilice sv. Petra v řetězech

Kostel byl postaven na místě, kde byl podle legendy o 400 let dříve odsouzen k smrti sv. Petr. To se přihodilo za vlády císaře Nerona, jenž nechal pronásledovat všechny křesťany. Původně se začal stavět jen jako místo, kam by mohly být uloženy řetězy, kterými byl svatý Petr v Jeruzalémě spoután. Tyto řetězy dostal papež Lev I. od císařovny Eudoxie, která byla manželkou římského císaře Valenciána III. Později byly z Konstantinopole přivezeny ještě jedny okovy, kterými světce spoutali přímo v Římě. Jakmile se však oboje řetězy ocitly vedle sebe, zázračně se podle legendy spojily. Dnes jsou uloženy v kostele ve skříňce pod hlavním oltářem.

 

img_1228.jpg

 

Energii místa doplňuje obří sousoší Mojžíše, jehož autorem je Michelangelo. Je velmi silné energetické místo, naplněné energií nejen zemskou, ale i energií Světla, spojenou právě s Petrem  a jeho životem a odkazem. Nejvyšší koncentrace energie je paradoxně před chrámem, na lavičce v podloubí chrámu.

img_0517.jpg

Energie pro meditaci zde jsou nastaveny pro hledání cesty, pro hledání pout, které nás svazují a kterých se chceme zbavit. 

 

Poslední fotografie

Archiv

Kalendář
duben / 2024

Statistiky

Online: 3
Celkem: 57107
Měsíc: 1287
Den: 57