Jdi na obsah Jdi na menu
article preview

Santa Maria dei Monti

Nedaleko od rušné Via Cavour se nachází barokní kostelík ze 16.století. Santa Maria dei Monti. To prvé co vás uchvátí jsou dozajista nádherné kupole. Je zde však také náhrobek a obraz Josepha Labra, mladého Francouze, kterého později církev svatořečila.

J.L. přichází do Říma jako poutník. Žije prostě, velmi skromně, přespává v ruinách nedalekého Kolossea. Všechno co mu lidé dají, rozdá chudým a potřebným. V kostele Santa Maria dei Monti se každý den účastní pravidelné Bohoslužby. Jednoho dne ho lidé najdou na schodech kostela mrtvého. Píše se rok 1783 a bylo mu právě 35 roků.

Jeho energie zůstávají součástí tohoto kostela. Je to místo odpuštění. Místo kde duše J.L. našla svůj klid i odpuštění, které hledala po několik životů. Právě zde, více než jinde si můžete uvědomit, že nestačí jen odpouštět jiným, ale je třeba odpouštět  i sám sobě.

Soudíme se a soudíme se často přísně. Soudíme se však často za něco, co jsme nemohli ovlivnit, protože okolnosti byly silnější než my a nedovolily nám dosáhnout toho, co jsme chtěli..

Buďte k sobě vlídní , zní rada Andělů..

img_1242.jpg   img_1246.jpgimg_1244.jpg

 

Poslední fotografie

Archiv

Kalendář
duben / 2024

Statistiky

Online: 1
Celkem: 57106
Měsíc: 1286
Den: 56