Jdi na obsah Jdi na menu
article preview

Tajemná moc obelisků

Propojují se mezi sebou, vytváří sítě.. smysl stále neznáme

V době nejvyššího rozkvětu říše Římské bylo z Egypta do Říma přivezeno mnoho obelisků, spojených s energiemi Starého Egypta. Těžko říci, jaký byl smysl tohoto činu, architektura to ale jistě nebyla..

Dnešní umístění obelisků je povětšinou jiné, než bylo za římských vládců, byly vyzdobeny kříži a staly se symboly centra křesťanského světa. Pracovali s nimi ve svých koncepcích nejvyšší géniové té doby, Bernini, Michelangelo, Rafael ..

To oni vložili do soustavy obelisků doposud převážně neznámé programy a poselství, jejichž tajemnou mozaiku začínáme odkrývat teprve nyní.

Sílu obelisků je možno odkrývat v podstatě u každého z nich, ale v Římě jsou tři míst, kde je jejich energie nejsilnější..

Piazza Quattro Fontane

1782.jpg

 

 

 

 

je to jediné místo v Římě, kde lze vidět najednou tři obelisky. Protíná se zde energie obelisku nad Španělskými schody (Piazza della Trinita dei Monti), obelisku na Piazza del Quirinale a obelisku u baziliky Santa Maria Maggiore. Místo krásné a s velice silnou energií, ale příliš rušné a frekventované na poklidnou meditaci.

Piazza Navona

img_0390.jpgimg_0422.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Slavná Berniniho fontána Čtyř řek. Energie tohoto místa je spojena s energií obelisku, vody a země. velmi silná a očistná energie, ale díky proslulosti tohoto místa je místo přeplněno turisty.

 

Piazza Barberini , Berniniho Tritonova fontana

img_1386.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Energetický průsečík aktivních obelisků je právě zde, na tomto místě kde Bernini postavil svou slavnou fontánu. Piazza Barberini je sice rušnou křižovatkou, ale přímo u fontány lze najít klid pro tichou meditaci. Zde je ukryt i klíč k pochopení toho, co nám géniové vrcholící renesance chtěli sdělit. V pravý čas pochopíme. 

 

img_0325.jpgimg_0339.jpgimg_0371--2-.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

img_0426.jpgimg_0468.jpgimg_1266.jpg

 

Poslední fotografie

Archiv

Kalendář
duben / 2024

Statistiky

Online: 1
Celkem: 57279
Měsíc: 1416
Den: 40