Jdi na obsah Jdi na menu
article preview

Janicul - San Pietro in Montorio

Kazatelna pod širým nebem..

Na místě kde údajně byl Petr ukřižován, vznikl v 15. století renesanční kostel. na jeho nádvoří je nádherné Bramantovo Tempietto, kruhová kaple, která je zosobněním snu renesančních umělců, že Řím jednou zase ožije starou slávou..

440px-san_pietro_in_montorio_interior.jpg

 

 

 

 

 

 

tempietto-di-bramante.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

Za místa ukřižování Petra Nazaretského bývá označováno více míst. Prošel jsem všechna, postupně. Energetický otisk Petrovy smrti je však pouze na jednom místě. Na náměstí Sv.Petra ve Vatikánu, asi 3 metry od Berniniho egyptského obelisku.

A v nedaleké vatikánské Nekropoli je i pohřben.

Janicul je však přesto s Petrem velmi propojen. Je to místo, kde se konala setkání pod širým nebem, s jeho posluchači. Navíc v nedalekém Trastevere Petr po nějaký čas i žil. Petrova setkání byla především o vyprávění. Příběhy, ponaučení , současné i z minulosti, příběhy lidí i andělů..

Neříkal nikomu tohle je jediná pravda. Toto musíš přijmout .. Ukázal cestu a teď už bylo na každém zda-li se po ní vydá.., či nikoliv.

Nemluvil ani o zatracení, o nesmiřitelném rozhněvaném Bohu.. mluvil o Lásce, pokoře a víře.. o odpuštění. Bůh jeho srdce byl laskavý a otevřený pro všechny..

Nedaleko kostela je krásná fontána .. Fontana dell' Acqua Paola

img_1096.jpg

 

 

 

 

 

 

Místo s velmi silnou energií, spojenou s elementem vody.

Je odtud nádherný výhled na "věčné město" a pokud je navštívíte na jaře, přivítá vás růžovými květy Zmarlíku, který roste snad všude.. ale také pokřikováním malých zelených papoušků, kteří tu, kupodivu, našli svůj nový domov..

 

Poslední fotografie

Archiv

Kalendář
prosinec / 2023

Statistiky

Online: 2
Celkem: 55729
Měsíc: 984
Den: 35