Jdi na obsah Jdi na menu
article preview

CESTA SVĚTLA - CESTA K VYŠŠÍMU STAVU BYTÍ

Předlouhá bude tato cesta...

Deset vhledů … aneb deset kroků na cestě Světla

 

Náš rozum je vhledem prvním , on prvý zkoumá váš stav, vaše fyzické bytí i svět kolem vás. Vytváří i vaše Ego. Je vaší první oporou v této realitě. Stejně tak se, ale může stát vaším prvním "vězením" či spoutáním.

 

Dokážete-li zdolat toto pouto, kdy vaším klíčem k otevření pout rozumu je víra, přicházíte k vhledu druhému a tím je cit..

City a emoce.. tak důležité v našich životech, ale i ony se mohou stát novým vězením a závorou na další cestě a blokem ... na cestě k pochopení vašeho srdce, které je vhledem třetím . Abyste pochopili svá srdce, nestačí jen získaná víra, potřebujete nalézt také pokoru.

Lásku totiž nemůžete jen rozdávat, ale též ji musíte i přijímat . Jen v kruhu proudící lásky se vaše srdce otevře a počne k vám hovořit.

 

Tím jste zvládli třetí vhled a a otevírá se vám další.. vhled čtvrtý. Čtvrtý vhled je spojen s duchovními průvodci. Možná se zdá po třech prvních vhledech snadný, ale není tomu tak.

Přišel totiž čas zvládnout své Ego. Naučit se nesoudit sebe ani druhé. My totiž neznáme spletitost plánů našich životů, neznáme ani příčiny a následky probírajících dějů reality tady a teď ..

A proto jsou tu vaši průvodci, kteří vás povedou, budou vás učit pokoře přijímání, ukazovat škodlivost programů, které byste mohli nazvat "Já sám.. "

Lidský život je tak složitý… , a vaše oči přitom vidí jen malé výjevy, váš rozum chápe jen věci zjevné, což ovšem vůbec nemusí být podstatou řešeného, neboť snadno tímto můžete zaměnit příčiny za následky a naopak.

Teď bude záležet jak moc budete věřit ruce vašeho průvodce, který vás povede křižovatkami života, neboť on, na rozdíl od vás,  cestu vidí a dobře ji zná.

Přijmete-li tuto ruku, s vírou a pokorou, a pevně ji sevřete, otevře se před vámi možná děsivý, ale velmi důležitý pátý vhled,  a tím je vhled minulých životů.

 

Většina duší je zde na Zemi již po tisíce let a duše si zde prošly často bolestí, strádáním i válkami. To zanechalo na jejich "tvářích" řadu bolestivých otisků a zjizvení. Také šesté jemnohmotné tělo lidí je naplněno uloženými bolestmi a utrpením. Smyslem pátého vhledu je pochopení a především však přijetí.

Již dříve jste pochopili, že nemáte soudit, a učili se pokoře.. Nyní to můžete uplatnit i zde a to více než naléhavě.

Minulý život je navzdory své důležitosti jen a jen minulost ! Není to realita tady a teď a nemá už nic společného s tím co nyní prožíváte.

Pošlete tedy lásku do svých dřívějších životů...

Odpusťte těm co vám kdysi ublížili.. 

Uvolněte strachy a výčitky s tím vším spojené..

 

A otevřte si tímto cestu do vhledu šestého..

Vhled šestý má jméno, které důvěrně znáte.. je to Karma

Význam karmy není ovšem takový, jak jej mnozí představují, či jak je často popisována. Temné deformace totiž pozměnily skutečný výklad karmy.

A tak se karmě přisuzuje nejrůznější sebetrestání, pronásledování a útrapy..

Přitom karma je jen nástroj.. je to váš slabikář, který vás učí znát vaše slabá místa, která si máte v životech zpracovat, přijmout či uvolnit ..

Je to dopis, který vám píše vaše duše, jako průvodce do vašich dalších životů, které teprve budete prožívat.

Je potřebné jen jedno, přijmout význam a smysl toho co nazýváte karmou, milovat svou karmu, neboť to není trest ,ale pomoc na dalších cestách budoucích životů.

 

Pak se pro vás otevře převelmi důležitý a nesmírně obtížný vhled sedmý..

Je o tom nejtěžším odpuštění ze všech.. o odpuštění sama sobě.

Máte zde pochopit, že to že nekonáte vše tím nejsprávnějším způsobem neznamená, že konáte špatně.

Nikoliv výsledek, ale jen záměr vašich skutků totiž ukazuje velikost vašeho lidství. Odpuštění a pochopení je cestou ke smíření se se svým životem , se svým konáním či naopak nekonáním.

Smíření se se svým já .. se svou nedokonalostí. Neboť právě naše dokonalá "božská" nedokonalost, je právě tím co nás činí lidmi a odlišuje od strojů..

Protože tak se zbavíte svého posledního závaží, které vás poutalo a stanete se skutečnou součástí vaší duše a ona zase vaší.

"Vy jste duší a ona je vámi.."

 

Protože právě ona je  vaším vhledem osmým..

 

Teď konečně vidíte důvody všeho, co se doposud stalo.. proč jste tu.. význam vašich životů.. smysl vaši existence. Vidíte sama sebe jako součást velikého díla Stvořitelů .

 

Dosáhnete-li této harmonie vztahu s vaší duší., otevře vám ona sama vhled devátý..

A vhled devátý je především spojením.. společně s vaší duší se propojujete se svými Stvořiteli.

Vnímáte jejich cíle. Ukazují vám cestu, nebo spíše cesty.. Cesty jsou totiž dvě a jednu z nich si nyní musíte zvolit. Beze strachu a spěchu, neboť ani jedna není špatná a jakákoliv vaše volba není volbou chybnou.

Cesta světla se totiž v devátém vhledu rozděluje.

 

Jedna cesta je cestou k Vyššímu stavu bytí. Stvořitelé vám umožní opustit fyzickou realitu, fyzické bytí a stát se vědomou energií.

Stanete se novou bytostí, jejíž existence je založena pouze energii. Před vámi se otevřou nové brány nekonečných možností a úplně nových cest a netušených poznání.

 

Naopak druhá cesta je pokračování fyzického bytí. Je to cesta OSVÍCENÝCH .. cesta učitelů, kteří povedou další a další.. povedou ty, kteří hledají svou Cestu Světla a svých devět vhledů ..

 

Ti kteří zvolili první cestu, si vybrali svůj poslední, desátý vhled, kterým je vhled Světla a Lásky..

A jejich součástí se tímto stávají..

 

Cesta Světla je nutně spjata s tím, čemu říkáme Svobodná volba. Jen tam kde Svobodná volba je primárním imperativem, je tato cesta možná.

V devátém vhledu si lidé musí nutně zvolit jednu z cest. Musí si ji zvolit dobrovolně, bez ovlivnění jinými, jen podle svých pocitů a tužeb .

Přechod do vyšší formy bytí je o svobodném niterném rozhodnutí, každého jedince, který bude před tuto volbu postaven. Je volbou jen jeho samého a jeho duše. 

 

crystalline-lightbody-website.jpg

 

Poslední fotografie

Archiv

Kalendář
duben / 2024

Statistiky

Online: 2
Celkem: 57052
Měsíc: 1254
Den: 49