Jdi na obsah Jdi na menu
article preview

Čtyři jezdci apokalypsy

Jsme uprostřed Apokalypsy.. ?

Čtyři jezdci apokalypsy

 

 

        1. … bílý kůň a na něm jezdec s lukem. Byl mu dán věnec dobyvatele, aby dobýval.

        Lidé se nechali vést falešnými vůdci, kteří je staví proti sobě, vytváří kulty falešných bohů a lidé ztrácí své spojení s Božím srdcem. (Symbolika Babylonské věže)

        2. … druhý kůň, ohnivý, a jeho jezdec obdržel moc odejmout zemi mír, aby se všichni navzájem vraždili.

Je jezdcem strachu, neboť strach je hlavní příčinou všech válek. Vše ostatní je již jen tím, co se z těchto strachů odvíjí.

 

       3. … kůň černý, a jezdec měl v ruce váhy. ... Za denní mzdu jen mírka pšenice, za denní        mzdu tři mírky ječmene. Olej a víno však nech!“ (Hladomor)

Hlad lidí je zde vnímám jako alegorie.. Jejich hladem je nedostatek Lásky, nejen mezi lidmi samotnými , ale i Láska Boží, která jim uniká mezi prsty, díky spoutání jejich srdcí.

 

 

       4. … kůň sinavý, a jméno jeho jezdce Smrt, a svět mrtvých zůstával za ním.

Jedná se o popis současné doby.

Smrt je tu symbolika změny, změna ovšem může být nejen k lepšímu, ale může být také k horšímu (symbolika nejasně zbarveného koně). Jezdcem je v tomto případě syn člověka a na něm záleží. Jakmile jeho srdce uvolní všechna pouta, jakmile jeho duše pochopí svou roli.. pak svět a lidská srdce naplní jasné Světlo tryskající z srdce jeho.

 

 

 

 

Nelze přijímat text doslova, jedná se o alegorii. Nikoliv o popis Boha a jeho Božského plánu jako dílo sadisty.

Jnaopak školou, návodem pro lidská srdce a jejich duše.

Čtyři jezdci, čtyři otevřené pečetě. Zbývají tedy tři,  podle zdroje (Zjevení svatého Jana). Samy o sobě jsou neveselým čtením, připomínajícím „Rány egyptské“ a stejně jako tam ukazují na skutečné poslání těchto slov.

Každá otevřená pečeť je dalším krokem, který otevírá možnost řešení (posunu) pro lidi na Zemi. A zároveň každá další pečeť je více a více pro lidi bolestivá. Čtvrtý jezdec ( pečeť) je však naděje dneška. Je to možnost, nechat už navždy další pečetě uzavřeny. 

 

Poslední fotografie

Archiv

Kalendář
duben / 2024

Statistiky

Online: 1
Celkem: 57059
Měsíc: 1256
Den: 49