Jdi na obsah Jdi na menu
article preview

Kapka medu

Co vše může způsobit jedna kapka medu..

Apokryf..

Tento příběh se možná takto stal.. a skutečně to tak bylo..

Ale každopádně , podobné příběhy jsou bohužel dodnes realitou tohoto světa.. 

 

Včelař, jdoucí na nedaleký trh sebou nesl několik pláství medu na prodej.. Snad nešikovností mu ukáplo několik kapek medu na zem. Lákavé sousto pro poletující hmyz. Moucha usedla a ochutnala .. ale v tu chvíli se snesl z nebe malý vrabčák a polkl neopatrnou mušku.. Ale ani on se dlouho neradoval, protože na něj skočila kočka a její ostré zuby a drápy ukončily jeho život..

Nedaleko pobíhal velký pes a když viděl kočku, které nesnášel, skočil po ní a zadávil ji.. Jenže kočka patřila muži, jež seděl na lavičce před domem a ten se rozzlobil, když to uviděl,  vzal hůl a psa udeřil tak nešťastně, že zemřel.. Ale i pes měl svého pána nedaleko, šli společně na trh.. , ten vytrhl nůž a bodl muže s holí přímo do srdce..

Onen mrtvý byl ze sousední vesnice a když se doma doslechli co se stalo.. vyzbrojili se a vyrazili pomstít tuto vraždu.. Přibyli další mrtví na obou stranách. Obě vesnice byly z různých království. A na královských dvorech toto vyvolalo pobouření a pobouření přešlo k válce.. a v ní umíralo tisíce vojáků i nevinných lidí , hořely vesnice i města..

Jen už dávno nikdo nevěděl, že toto vše vzniklo kvůli jedné kapce medu.. 

 

Poslední fotografie

Archiv

Kalendář
duben / 2024

Statistiky

Online: 1
Celkem: 57875
Měsíc: 1530
Den: 129