Jdi na obsah Jdi na menu
article preview

Otevření srdeční čakry, Vyšší Já a my

Meditace pro srdeční čakru..

Otevření srdeční čakry, Vyšší Já a my


 

Když je srdeční čakra zavřená nebo se zavírá, může to znamenat, že se srdce či mysl zaměřily na bolest v srdeční čakře. Tato bolest tu možná byla vždy nebo se vynořila nedávno díky jistým zážitkům, ale mysl může bolestí otupět a stále připomínat celému vašemu tělu bolest v srdci. Je to jako byste si přáli posílat vibraci bolesti do celého těla, aby bolestí vibrovalo. Může se zdát, že vstoupit do vibrace bolesti tímto způsobem by mohlo přinést léčení či řešení bolesti, ale ve skutečnosti to sníží vaši vibraci a vaše srdce se zavře, aby se chránilo. A právě to se stává, když zažijete bolest směřující do srdeční čakry, tak se srdce zavře, tím že nabírá bolest či se dokonce stává bolestí; nalezení lásky v srdeční čakře potom může být velmi těžké, pokud se nezmění i stav mysli. Nezapomeňte, že to, co tvoříte, či na co se zaměříte, to prožijete. Takže pokud se zaměříte na bolest v srdeční čakře, čakra kvůli vašemu zaměření zdánlivě žije jen touto bolestí.

Mnoha způsoby zažíváte iluzi, kterou jste sami vytvořili svým záměrem, sami si umožňujete vstoupit do reality, kde bolest je skutečná a ta bolest, na kterou se zaměříte ve svém srdci, se stane vaší realitou. Vaše srdce je však vždy naplněno láskou Stvořitelů i Láskou Boží; láska je věčně přítomná a není možné ji rozpustit bolestí ani strachem. Představíte-li si svou srdeční čakru jako čisté okno, ale povšimnete si skvrny na něm, stane se tato skvrna tím jediným, co vidíte, čisté okno už nemá kvůli této skvrně, která pohlcuje veškerou vaši pozornost, hodnotu či důležitost. Totéž se vám může stát se srdeční čakrou.

Je pravda, že vaše srdeční čakra může uchovávat mnoho bolesti a strachů, mnohými způsoby si můžete představit své srdce jako skříňku, kde neuchováváte jenom lásku Stvořitelů a své duše, ale skladujete tu i energie, vzpomínky a moudrost, kterou vnímáte jako hodnotnou. Někdy ve své srdeční čakře uchováváte věci, které potřebují být skryté, dokud nejste připraveni je vzít na vědomí či je oslovit. Vaše srdeční čakra není jen nástrojem lásky, jehož prostřednictvím zažíváte a vyjadřujete lásku Stvořitele, ale je to i prostor, ve kterém ukládáte energie, vzpomínky a vědomosti. Někdy zde mohou být uzamčeny strachy, bolesti i viny, které slouží jako nástroj, vynoří se v nejvhodnější dobu, aby pomohly léčit a inspirovat vás k novému poznání sebe sama. To je stav ideální. Srdeční čakra je však také nástrojem navýšení a proto se může stát, že bolest, kterou máte v srdci, může vaše bytí a vaši mysl přemoci. Je důležité si pamatovat, že i ve chvílích, kdy zažíváte bolest srdeční čakry, Láska zůstává ve vaší čakře vždy přítomna, máte na výběr, zda chcete-li ji vnímat či ne. Přítomnost lásky ve vaší srdeční čakře dokáže umožnit rychlé a krásné vyléčení každé bolesti, kterou prožíváte, ale klíčem k tomu je i v době bolesti vnímat to , že vaše srdeční čakra vždy přetéká láskou.



Srdeční čakra má také schopnost "stáhnout si " Vyšší já" do vašeho bytí . Vaše Vyšší já nepřetržitě stahuje do vaší srdeční čakry své energie a přítomnost, abyste je lépe chápali a vyjadřovali. Vaše bytí zahrnuje duši, která je vaší esencí a pravdou a je aspektem Boha. Duše nemůže být svým způsobem nikdy "dokončená", protože mezi duší, a Stvořiteli neexistuje oddělenost.

Když přijímáte své Vyšší já, přijímáte vyšší vibraci VJ. Na základě tohoto pochopení se vaše srdeční čakra neustále nalaďuje se na vaše Vyšší já. Často je to tak, že když hledáte vedení či inspiraci, tak nevíte, od které své části žádat pomoc, ale když zavoláte své Vyšší já, umožňujete části sebe, ať už své duši, průvodcům, aby přistoupili a pomohli vám.

Vaše Vyšší já je tak částí vás i Boží, která vám vždy poskytuje vše, co potřebujete. Podobá se mostu, který vám umožňuje snadno se spojit se vším, co máte vložit do svého bytí.


 

Práce se srdeční čakrou

Strach a obavy spojené s láskou způsobují zanesení, deformaci nebo zablokování srdeční čakry. Zdá se, že téměř každý někdy zažil zklamání a bolest v nějakém vztahu ať už partnerském, rodinném či platonickém. Tato bolest má za následek strachy z lásky. Láska je jednou z esencí života, takže strach z lásky znamená ztrátu kontaktu s touto esencí. Lidé se pak cítí zmateni a často si ani nemohou vzpomenout, jaké to je skutečně milovat. Když se bojíme lásky, bojíme se vlastně samotného bytí.

Strachy z lásky z nás dělá zdrženlivé a sarkastické jedince. Tolik se bojíme, že budeme zraněni, manipulováni, zneužiti nebo ovládáni, že uzavřeme svá srdce a dobrovolně se vzdáme mnoha prožitků přijímání a dávání lásky. Jakmile ale uzavřeme svá srdce, ztratíme také schopnost vnímat Boha, který s námi komunikuje skrze naší intuici. Ironické na tom je, že právě intuice je nejspolehlivější rádce, který nás může dovézt do láskyplných a podporujících vztahů. Když se bráníme božímu vedení, neslyšíme ani varování andělů před destruktivními vztahy.

 

 

 

love-heart-chakra.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Vaše srdce je schopno pojmout nekonečné množství lásky. A tak neváhejte a naplňte ho čistou láskou.. Láskou svou ale i láskou naší. Čím více si lásky sami budete dávat, tím více jí bude proudit k ostatním kolem vás. Nejen k vašim blízkým, ale i k lidem, kteří jen náhodou vstoupili do vašeho života. Každý z nich si sebou dál ponese váš dar.. dar čisté bezpodmínečné lásky.

 

Archanděl Rafael

 

 

paprsky.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

MEDITACE PRO SRDEČNÍ ČAKRU

 

Zavřete oči, najděte si nějakou pohodlnou polohu a dvakrát nebo třikrát se zhluboka nadechněte. Soustřeďte se na svůj dech jako na nástroj očisty a představte si, že vás obklopuje  oblak nádherného, smaragdově zeleného světla. Nadechujte toto světlo do plic, do každé buňky svého těla, i do srdce. Soustřeďte se na své srdce a sledujte, jak se čistí od veškeré negativity, jež vám způsobuje bolest.

Dovolte světlu, aby spolu s hlubokým nádechem odneslo všechny strachy a obavy spojené s láskou. Vědomě uvolňujte všechny obavy týkající se lásky. Stačí jen zhluboka dýchat a soustředit se na svůj záměr - zbavit se strachu milovat. Stačí chtít a Bůh a andělé už všechno zařídí. Znovu se zhluboka nadechněte a vydechněte strach být milován/a, včetně strachu, že lásku provází intriky, manipulace, ztráta, opuštění, odmítnutí nebo jiný druh bolesti. Dovolte vašemu duchu, aby všechny takové obavy odnesl pryč.

Nyní dovolte světlu, aby z vás sňalo strach lásku dávat. S hlubokým nádechem ze sebe nechte odejít strach, že když budete dávat lásku, hrozí vám nebezpečí, že vás někdo bude ovládat, že vás milovaná osoba zneužije, podvede, zradí, poníží nebo jakýmkoliv způsobem zradí. Dovolte všem obavám odejít a pozorujte, jak se vaše srdce pomalu vrací do svého přirozeného stavu. Z každého vztahu vám pak zbude jen poučení a čistá esence lásky, což je to jediné a věčné, co v nich kdy bylo.

Nyní dovolte, aby vás světlo očistilo od posledních zbytků nečistot a zhluboka vydechněte i poslední sebemenší stíny zášti a nenávisti spojené s láskou. Odpusťte si, že jste byli sami k sobě neupřímní, že jste ignorovali svou intuici a to, co by pro vás bylo nejlepší, a obejměte se, ať už v duchu nebo rukama. Ujistěte své nitro, že už nikdy nesklouznete k takovému sebeklamu.

Od teď budete vždy naslouchat své intuici a nevstoupíte nebo nebudete setrvávat v žádném vztahu, který by vás nepodporoval. Odpusťte si všechny chyby, které  jste kdy ve vztahu udělali, včetně vztahu k sobě samým, a s dalším hlubokým nádechem a výdechem si prociťte, že jste uzdraveni, celí a připraveni prožívat lásku, jež je vaší pravou podstatou.

 

Poslední fotografie

Archiv

Kalendář
duben / 2024

Statistiky

Online: 1
Celkem: 56895
Měsíc: 1168
Den: 43